نحوه تجارت در صنایع مختلف
تجارت در صنایع به معنای خرید و فروش کالاها و خدماتی است که توسط صنایع تولید یا پردازش میشوند. تجارت میتواند در سطوح مختلفی از سطح ملی تا بین المللی انجام شود. تجارت در صنایع میتواند شامل واحد تجاری به واحد تجاری(B2B)، واحد تجاری به مصرف کننده(B2C)، واحد تجاری به دولت(B2G) و واحد تجاری به محیط زیست(B2E) باشد.
معرفی انواع تجارت
واحد تجاری به واحد تجاری(B2B)
B2B یا تجارت بین کسب و کارها. این تجارت زمانی رخ میدهد که یک کسب و کار محصول یا خدمت خود را به یک کسب و کار دیگر بفروشد. برای مثلا تولید کننده لوازم خانگی میتواند تولیدات خود را به یک فروشنده عمده فروش بفروشد.
واحد تجاری به مصرف کننده(B2C)
B2C یا تجارت بین کسب و کار و مصرف کننده. این تجارت زمانی رخ میدهد که یک کسب و کار محصول یا خدمت خود را به یک مصرف کننده نهایی بفروشد. برای مثال تمام خرده فروشیهایی که در سطح شهر وجود دارند.
واحد تجاری به دولت(B2G)
B2G یا تجارت بین کسب و کار و دولت. این تجارت زمانی رخ میدهد که یک کسب و کار، محصول یا خدمت خود را به یک سازمان دولتی بفروشد. برای مثال یک شرکت مشاوره میتواند خدمات خود را به یک وزارتخانه ارائه کند.
واحد تجاری به محیط زیست(B2E)
B2E یا تجارت بین کسب و کار و محیط زیست. این تجارت زمانی رخ میدهد که یک کسب و کار محصول یا خدمت خود را به یک سازمان محیط زیستی بفروشد یا از آن خریداری کند. مثلا یک شرکت تولید انرژی ممکن است از یک شرکت بازیافت زباله خریداری کند.
برای انجام تجارت نیاز است که تجار از قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات، گمرک، مالیات، حمل و نقل، بیمه، مجوزها، استانداردها و موارد دیگر آگاه باشند. همچنین باید با بازارهای هدف، رقبا، مشتریان، تامین گنندگان، شرکای تجاری و سایر عوامل موثر بر تجارت آشنا باشند. برای این منظور، میتوانند از منابع مختلفی مانند اینترنت، نشریات، اتاقهای تجارت، سازمانهای توسعه تجارت و مشاوران تجاری استفاده کنند.
درنظر داشته باشید نداشتن دانش و اطلاعات کافی برای انجام تجارت در صنایع میتوانند آسیب زننده باشد. هرچقدر اطلاعات شما در زمینه تجارت در صنعتتان پایینتر باشد، درصد آسیب دیدنتان از آن تجارت بالاتر خواهد بود. به همین دلیل پیشنهاد میشود حتما از مشاوران تجاری مشورت بگیرید و از آنها درخواست اطلاعات کنید.
در ادامه به بررسی برخی از صنایع و نحوه تجارت آنها میپردازیم.
نحوه تجارت در صنایع مختلف
صنایع نفت و گاز
این صنعت شامل استخراج، پالایش، حمل و نقل، توزیع و فروش نفت و گاز طبیعی است. این صنعت یکی از بزرگترین و مهمترین صنایع جهان محسوب میشود که بر روی اقتصاد، سیاست و محیط زیست بسیار تاثیر گذار است.
تجارت در این صنعت معمولا در سطح بین المللی انجام میشود و نیاز به هماهنگی با سازمانهای بین المللی مانند OPEC، IEA و IAEA دارد. تجارت در این صنعت مستلزم داشتن مجوزا، قراردادها، بیمهها، استانداردها و تکنولوژیهای مناسب است.
صنایع فرش
این صنعت شامل تولید، بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش فرشهای دستبافت و ماشینی است. این صنعت یکی از قدیمیترین و معروفترین ایران محسوب میشود که نمایانگر فرهنگ، هنر و تاریخ ایران است.
تجارت در این صنعت در سطوح مختلفی انجام میشود و تجارت در سطح بین المللی در این صنعت احتیاج به هماهنگی با سازمانهای بین المللی مانند UNCTAD، WIPO و UNESCO دارد. تجارت در این صنعت مستلزم داشتن مجوزها، قراردادها، بیمهها، استاندارها و تکنولوژیهای مناسب است.
صنایع خودرو
این صنعت شامل طراحی، تولید، بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش خودروهای سواری، کامیون، اتوبوس، موتورسیکلت و سایر وسایل نقلیه موتوری است. این صنعت یکی از پیشرفتهترین و پویاترین صنایع جهان محسوب میشود که بر روی اشتغال، رفاه، امنیت و محیط زیست تاثیر بسزایی دارد. تجارت در این صنعت میتواند در سطح ملی یا بین المللی انجام شود و نیاز به همکاری با سازمانهای بین المللی مانند WTO، ISO و UNECE دارد. تجارت در این صنعت مستلزم داشتن مجوزها، قراردادها، بیمهها، استانداردها و تکنولوژیهای مناسب است.
صنایع مواد غذایی
تجارت بخشی جدایی ناپذیر از سیستمهای غذایی ما است. این صنعت تمام مرحله زنجیره ارزش کشاورزی و غذایی را به هم متصل میکند و کشاورزان را با مصرف کنندگان در سراسر جهان پیوند میدهد. همچنین این صنعت کشورها را هم به یکدیگر متصل میکند و به عنوان تجارت بین المللی هم میتوان به آن نگاه کرد.
تجارت در این صنعت با انتقال غذا از مناطق مازاد به مناطق با کمبود، امنیت غذایی، تنوع غذاهای موجود را ارتقا میدهد و میتواند بر ترجیحات و رژیمهای غذایی تاثیر بگذارد.
این صنعت در بیشتر تجارتها از B2C گرفته تا B2B نقش بسزایی دارد.
صنایع مصالح ساختمانی
صنعت مصالح ساختمانی به عنوان یکی از مهمترین صنایع برای توسعه اقتصادی محسوب میشود. از ساخت و سازهای عمومی که در سطح شهر انجام میشود تا خانههایی که در آنها زندگی میکنیم، به صنعت مصالح ساختمانی مربوط هستند.
این صنعت شامل تولید و صادرات انواع مصالح ساختمانی مانند آجر، سرامیک، سیمان، شیشه، شن و ماسه، سنگ و غیره است. کشور ما سرشار از منابع و پتانسیل برای تولید انواع مصالح ساختمانی با کیفیت بالا است.
برای تجارت در این صنعت نیاز است تا عواملی مانند رعایت استانداردهای جهانی در تولید، انتخاب مصالح ترکیبی که دارای تقاضای بالا در ساختمان سازی مدرن است و همکاری با صنوف مرتبط توجه داشت.
صنایع معدنی
تجارت در صنایع معدنی یکی از فعالیتهای اقتصادی مهم و پرسود در کشور ما محسوب میشود. کشور ایران دارای ذخایر متنوع و غنی از مواد معدن مختلف است که میتواند پایهای برای توسعه صادرات و ایجاد ارزش افزوده برای کشور محسوب شود.
تجارت در این صنعت به فعالیتهایی اطلاق میشد که در زمینه تولید، فرآوری، صادرات و واردات محصولات معدنی انجام میشود. این محصولات میتوانند شامل فلزات مختلف، سنگهای معدنی، مواد شیمیایی و زغال سنگ و غیره باشند.
در ایران وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت تنظیم و اجرای سیاستها و برنامههای دولت در بخشهای صنعتی و معدنی کشور را بر عهده دارد.
صنایع پتروشیمی
تجارت در صنعت پتروشیمی میتواند منبع درآمد، اشتغال، توسعه و رشد اقتصادی خوبی برای کشور محسوب شود.
تجارت در صنعت پتروشیمی به فعالیتهایی اطلاق میشود که در زمینه تولید، فرآوری، صادرات و واردات محصولات پتروشیمی انجام میشوند. این محصولات میتوانند شامل الیاف، پلاستیکها، کودها، رزینها، حلالها، مواد شیمیایی و غیره باشند.
مسئول تنظیم و اجرای سیاستها برنامههای دولت در صنعت پتروشیمی در ایران توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام میشود.
صنایع دستی
تجارت در صنایع دستی به فعالیتهایی گفته میشود که در زمینه تولید، صادرات و واردات محصولاتی انجام میشود که با دست و ابزارهای ساده ساخته میشوند. این فعالیتهایی که منجر به تولید محصول دست سازه میشود شامل قلم زنی، کاشی کاری، فرش بافی، زرگری، معرق کاری و دیگر فعالیتهای دستی میشود.
در ایران صنایع دستی بخش مهمی از فرهنگ و هنر ایران را تشکیل میدهد و در برخی از مناطق روستایی و عشایری نقش اساسی در امرار معاش مردم دارد. برخی از صنایع دستی ایرانی مانند فرش، میناکاری، ترمه دوزی و ظروف مسی در جهان از شهرت خوبی برخودار است و در بازار بین الملل مورد تقاضای افراد است.
صنعت مواد شوینده
در صنعت مواد شوینده به تولید مواد شسشو و نظافت پرداخته میشود و تجارت در این صنعت به فعالیتهایی اطلاق میشود که به فرآوری، صادرات و واردات این محصولات میپردازد. این محصولات شامل انواع پودرهای شستشو، مایعات پاک کننده، صابونها و مواد ضد عفونی کننده میباشند.
در ایران، صنعت مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی و سلولزی، چهار تا پنج درصد ارزش افزوده کل صنعت کشور را تشکیل میدهد و با تامین عمده مواد اولیه در داخل و ارائه مناسب خدمات فنی و مهندسی شرایط خوبی را برای این صنعت فراهم ساخته است.
طی این مقاله ما سعی کردیم انواع نحوه تجارت در صنایع را به شما معرفی کنیم و شما را با انواع تجارت آشنا کنیم. امیدواریم این مقاله به شما اطلاعات کافی را رسانده باشد و به سوالات شما پاسخهای درستی داده باشد.
منبع:
دیدگاهتان را بنویسید