معافیت مالیاتی شامل چه افرادی می‌شود؟ | معرفی مشاغل معاف از مالیات

مالیات به عنوان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مالی برای تمام فروشندگان و صاحبان صنایع محسوب می‌شود. مالیات درواقع یکی از شاخه‌های درآمدی دولت محسوب می‌شود که از افراد یک کشور گرفته می‌شود. جالب است بدانید، دولت شرایطی را در نظر گرفته است به نام معافیت مالیاتی که طبق آن تمام مالیات یا بخشی از آن از افراد گرفته نمی‌شود. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی معافیت مالیاتی و شرایط آن میپردازیم.

برای کسب اطلاعات کامل‌تر درباره مالیات و انواع آن، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله “مالیات چیست” را مطالعه کنید.

معافیت مالیاتی

همانطور که گفتیم، مالیات به عنوان یک شاخه درآمدی دولت محسوب می‌شود، به همین دلیل همه افراد شامل معافیت مالیاتی نمی‌شوند، چون دولت نیاز دارد تا از طریق برخی افراد این شاخه درآمدی را تامین کند.

درنظر داشته باشید که اگر تمام افراد حقیقی و حقوقی شامل معافیت مالیات شوند، دولت برای تامین این شاخه درآمدی نیاز دارد تا مالیات را افزایش دهد. این موضوع می‌تواند باعث ایجاد فشار مضاعف بر روی دوش مالیات دهندگان باشد. به همین دلیل شرایط و ضوابطی تعیین شده است تا فقط برخی از افراد بتوانند از معافیت مالیات استفاده کنند.

سوالی که وجود دارد این است که “چرا دولت باید شرایطی را در نظر بگیرد که برخی افراد از پرداخت مالیات، معاف شوند؟”. در ادامه به پاسخ این سوال میپردازیم.

هدف از وجود معافیت مالیاتی

درحال محاسبه مقدار معافیت مالیاتی دلیل وجود شرایطی برای معافیت از پرداخت مالیات از سمت دولت، حمایت از مشاغل و افراد میباشد. درواقع پرداخت مالیات از سمت برخی افراد و برخی مشاغل کوچک و جدید می‌تواند بسیار سخت باشد، به همین دلیل دولت شرایطی را درنظر گرفته است تا بتواند از کسب و کارهای کوچک حمایت کند.

همچنین این شرایط برای مناطق محروم و کم درآمد درنظر گرفته شده است تا به نوعی از افراد این نواحی حمایت شود.

در ادامه این مقاله به بررسی شرایط و مشاغلی که شامل معافیت مالیاتی می‌شوند میپردازیم.

معافیت مالیاتی شامل چه مواردی می‌شود؟

معافیت مالیاتی برای مواردی مانند معافیت مالیات بر حقوق کارگران و کارمندان، معافیت هزینه‌های درمان، معافیت مالیات جوایز علمی و پژوهشی، معافیت اختراع و اکتشاف، معافیت فعالیت‌های آموزشی و … می‌شود.

درواقع همانطور که می‌بینید، تمام این موارد به نوعی از بخش‌های مهم کشور مانند بخش‌های درمانی و علمی حمایت می‌کند.

معافیت مالیاتی شامل کدام کسب و کارها می‌شود؟

  • فعالیت‌های تولیدی، معدنی و گردشگری

دولت برای حمایت از فعالیت‌های تولیدی، معدنی و گردشگری شرایطی را قرار داده است که به مدت پنج سال پس از دریافت پروانه بهره‌برداری نیازی به پرداخت مالیات ندارند. همچنین گفته می‌شود که این نوع فعالیت‌ها در مناطق کم‌تر توسعه یافته تا ده سال معافیت مالیاتی به همراه دارند.

  • معافیت کسب‌ و کارهای مرتبط با اختراعات و اکتشافات

دولت برای حمایت از مخترعان و مکتشفان شرایطی را قرار داده است که درآمد حاصل از یک اختراع تحت شرایط خاص معاف از پرداخت مالیات باشد.

  • معافیت فعالیت‌های کشاورزی

فعالیت‌های کشاورزی به عنوان فعالیت‌‌های پایه هر کشوری محسوب می‌شود و نیاز به حمایت فراوان دولت دارد. طبق ماده 133 قانون مالیاتی کشور، صد در صد درآمد صندوق حمایت از توسعه بخش عشایری و کشاورزی از پرداخت مالیات معاف میباشد.

  • معافیت بخش صادرات

برای حمایت از تولیدکنندگان و صادر کنندگان، دولت شرایطی را قرار داده است که صد در صد درآمد حاصل از صادرات خدمات، محصولات و کالاهای غیر نفتی مشمول مالیات با نرخ صفر شوند. همچنین 20 درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام و اولیه شامل معافیت مالیاتی می‌شوند.

دلیل تفاوت درصد صادرات این دو نوع کالا، جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه میباشد.

  • معافیت جوایز حوزه‌های علمی و پژوهشی

دولت برای حمایت از فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی، درآمدهای حاصل از جوایز حوزه‌های علمی و پژوهشی را به مدت زمان ده سال معاف از پرداخت مالیات قرار داده است.

  • معافیت جهیزیه و مهریه

دولت برای حمایت از زوجین، جهیزیه منقول و مهریه اعم از منقول و غیرمنقول را معاف از پرداخت مالیات کرده است.

  • معافیت صنایع دستی

صنایع دستی هر کشور نشان دهنده روح فرهنگی آن کشور میباشد. دولت برای حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی، درآمد کارگاه‌های تولیدی انواع صنایع دستی را معاف از پرداخت مالیات کرده است.

این فعالیت‌ها به عنوان بخشی از فعالیت‌های درآمدزایی هستند که مشمول معافیت از پرداخت مالیات می‌شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فعالیت‌ها و کسب و کارهایی که مشمول معافیت از پرداخت مالیات می‌شوند، میتوانید مقاله “معافیت مالیاتی” که در سایت سپیدار سیستم نوشته شده است را مطالعه کنید.

جمع بندی

طی این مقاله به بررسی فعالیت‌هایی که مشمول معافیت مالیاتی می‌شدند پرداختیم و شرایطی را که دولت برای این فعالیت‌ها درنظر گرفته است را مورد بررسی قرار دادیم.

ممنونیم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم توانسته باشیم طی این مقاله به شما برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه معافیت مالیاتی کمک کنیم. خیلی خوشحال می‌شویم نظرات خود را زیر همین پست برای ما ارسال کنید و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *